Funktioner

header__body--features-page

header__body-mobile--features-page

Vi förenklar din faktureringsprocess

Billogram hjälper företag att spara tid och pengar genom att effektivisera processen från fakturautskick tills att fakturan är betald.
friendly-information--mobile--features-page

Skapa och skicka fakturor

Kunder med högre fakturavolymer integrerar enkelt med vårt API och kan fortsatt arbeta i sina existerande system. Fakturan levereras som en webbfaktura (ett billogram). Om kunden inte öppnar mejlet går billogramet automatiskt ut som ett brev 48 timmar senare. Det går även bra att skicka billogramet som enbart e-post eller brev. Mindre kunder kan enkelt skapa fakturor i gränssnittet.

Läs mer…

Påminnelser skickas automatiskt

Välj enkelt om, och när, påminnelsefakturor automatiskt ska skickas. Justera inställningarna för alla utgående fakturor eller ställ in leveranstid på enskild fakturanivå. Ni har naturligtvis full kontroll över både påminnelseavgifter och dröjsmålsränta. Alla eventuella avgifter och räntor tillfaller er.

Läs mer…

Kommunicera direkt på fakturan

Billograms tidslinje gör att ni kan samla all information och kommunikation kring faktura­ärendet på ett och samma ställe. Genom att ta supportärenden direkt på billogramet får både ni och er kund en förenklad kommunikation samt tydligare dokumentation. En bra möjlighet att skapa en kundvänligare och effektivare support- och ekonomiavdelning.

Läs mer…
”Det här är det bästa jag gjort på länge, helt otroligt bra, synd att jag inte sett det tidigare. Tackar och bugar!”

Susanne Ingersjö, VD på Ingersjö Production

Ändra direkt i fakturan

Glöm kreditfakturor och krånglet att ställa ut nya fakturor vid eventuella ändringar. Ändringar görs enkelt direkt på billogramet. Alla verifikat som behövs skapas automatiskt i systemet så att dokumentationen stämmer inför er bokföring. Ingen kunskap i bokföring behövs för att använda Billogram, vilket kan göra det smidigare för er supportpersonal.

Läs mer…

Bevakning av inbetalningar

En av Billograms mest uppskattade funktioner är att vi automatiskt bevakar och prickar av när inbetalningar gjorts. Med Billogram slipper ni alltså matcha och pricka av inbetalningar i internet­banken. Vi uppdaterar löpande vilka fakturor som är betalda och vilka som förfallit, vilket leder till att ni får full kontroll över er reskontra.

Läs mer…

Äg er egen inkassoprocess

Med Billogram kan ni välja att ta ägarskap över er egen indrivningsprocess. Ni kan själva skicka inkassokrav till kunder som inte betalat sin faktura. Ni kan också få hjälp med KFM-föreläggande och långtidsbevakning. Billogram hjälper er hela vägen till betalning.

Läs mer…

Kom igång med Billogram

Det är enkelt att komma igång med Billogram, oavsett om ni skickar 10 fakturor per månad eller 50 000. Med hjälp av vårt API kan ni fortsätta arbeta i era nuvarande system och samtidigt ta del av Billograms alla fördelar. Vi hjälper er hela vägen.

Registrera er hos Billogram
friendly-information--mobile--get-started-with-billogram

Rot- och rutavdrag

Billogram sköter automatiskt uträkningar och ser till att Rot- och rutavdrag bokförs korrekt samt att underlag till Skatteverket finns.

Fakturaköp

För att garanterat få betalt kan ni välja att sälja era fakturor och få betalt inom ett dygn. Ni slipper då även kreditrisken.

Omvänd moms

Om er kund ska betala momsen, så kan ni använda funktionen för omvänd skatt­skyldighet som räknar bort momsen från fakturan som skapas.

Bokföring

Billogram synkar perfekt med ert existerande bokföringsprogram. Vid varje månadsskifte genereras en bokföringsfil (i standardformatet SIE4) som enkelt importeras in i de flesta svenska bokföringsprogram. En kundreskontrajournal och en läsbar rapport finns också tillgängliga i ert konto.
friendly-information--mobile--bookkeeping-and-billogram
Övriga funktioner

article__title--other-features

Skicka fakturor till utlandet
Fakturerar ni utlandet så skapas fakturan automatiskt på engelska och mottagaren kan betala till ert företags IBAN och BIC istället för bankgiro.

Bjud in fler användare
Det är enkelt att lägga till ytterligare användare med olika behörigheter, såsom kollegor eller redovisningskonsulter.

Importera kundregister
Har ni ett befintligt kund- eller artikelregister sedan tidigare kan ni importera dessa till ert konto.

article__title--other-features-2

Återkommande och schemalagda fakturor
Har ni kunder som återkommande får fakturor eller om ni vill schemalägga fakturor framåt i tiden kan ni enkelt koppla på en applikation som är byggd till Billogram och gör detta åt er.

Bifoga dokument
Tillsammans med fakturan går det att bifoga en PDF med upp till fem sidor. Beroende på leveransmetod finns dokumentet tillgängligt att ladda ned. Alternativt bifogas dokumentet tillsammans med fakturan i brevet.