Engagera din kund vid betalningstillfället

Nyligen dedikerade vi en text åt att diskutera utmaningarna med merförsäljning, samtidigt som vi introducerade något som vi kallar för “engagemangsytan”.

Nu är det redan dags att vända det digitala bladet, för nästa kapitel i engagemangsytans korta biografi blir en värdefull uppdatering. Funktionen har nämligen utvecklats för att bli enklare och kundvänligare att använda. Denna uppdateringen blir snart tillgänglig, utan extra kostnad, för alla Billograms kunder som är kopplade till tjänsten via vårt API.

Att försöka informera och erbjuda mer i samband med fakturering är förstås inget nytt. Du har säkert sprättat ett klassiskt kuvert med prassligt plastfönster och tvingats söka efter fakturan bland mängder av kundinformation. Det är inget fel med att vilja erbjuda mer och betalningstillfället är väl lämpat för att göra så. I dag känner också de flesta företag till att fakturan är ett av få tillfällen då de får sin kunds fulla uppmärksamhet helt gratis.

“86 % tillgodogör sig information och erbjudanden som skickas med fakturan.” -Postnord

Som mottagare är din mentala plånbok redan öppen när det är dags att betala fakturan och så långt känns väl allt rimligt. Sämre blir det utifall att du faktiskt nappar på erbjudandet, då ska du plötsligt ta upp telefonen och vänta i telefonkö, alternativt ta fram en dator och knappa in en URL, logga in på “mina sidor” och sen verifiera köpet.

Det här är bara en av många anledningar som får pappersfakturan att kännas som den hör bättre hemma i historieböckerna än på hallgolvet. Detsamma gäller tyvärr också för dennes statiska kusin, PDF-fakturan. Först idag finns ett alternativt värdigt vår tid – den interaktiva webbaserade fakturan. Och på denna hitta du engagemangsytan, en funktion som möjliggör att relevanta erbjudanden kan accepteras med några få interaktioner. Med det har det blivit hög tid att lämna helikopterperspektivet och dyka ner i denna modul och dess nya funktionalitet.

Webbfakturan-Billogram-1

Du känner säkert igen den interaktiva webbaserade fakturan. Här visas bara den mest relevanta informationen för mottagaren och strax under betalningsuppgifterna hittar vi engagemangsytan, ett utrymme för att informera och engagera dina kunder. Som utställare kopplad till vårt API, väljer du själv om du vill nyttja funktionen och styr över hur detta görs. Du kan använda ett eller två fält på dina fakturor och med dessa kan du antingen presentera riktade erbjudanden, undersökningar eller annan relevant information ditt företag vill delge era kunder.

Erbjudande-information-1

Ovan ser du några exempel på hur den kan användas i syfte att dela med sig av relevant information till dina kunder och för att mäta kundnöjdheten. Här kan du även upplysa om om samarbeten eller andra världsförbättrande initiativ ni sysslar med. För att få ut mesta möjliga nytta från engagemangsytan rekommenderas att informationen eller ett erbjudande är baserat på din kunddata och riktat till mindre segment. Nedan kan du till exempel se förslag på hur ni med fördel kan utforma personliga erbjudanden baserat på er data.

Personliga-erbjudanden-4

Att kunna erbjuda mer direkt på fakturan är ett stort steg framåt från PDF- och pappersfakturor, men den största nyheten med med denna uppdatering är att det nu går att acceptera dessa erbjudanden direkt på fakturan.

Erbjudande-Steg-1-1

När din kund interagerar med ett erbjudandefält, så öppnas ett nytt fönster med mer detaljerad information kring erbjudandet, sekretess & användarvillkor, samt möjligheten att acceptera erbjudandet.

Erbjudande-Steg-2-1

När din kund väljer att klicka på ”acceptera erbjudandet”, dyker ett meddelande upp som bekräftar att en köpförfrågan nu har gjorts.

Mail-erbjudande-1

Samtidigt skickas ett e-postmeddelande ut, för att bekräfta din kunds köpförfrågan. Här meddelas när köpet kommer att aktiveras eller skickas, samt hur och när kunden kommer att faktureras för det.

I all sin enkelhet är det så här engagemangsytan kan användas framöver. Men möjligheterna är oändliga och det är upp till dig och ditt företag att göra det mesta av denna nya kontaktyta. Ju mer data och bättre kännedom ni har om era kunder, desto mer relevanta och välriktade kan erbjudandena bli. På så sätt blir denna yta något värdeskapande för kunden, istället för ännu ett säljförsök på bred front.

Om du önskar inspiration och mer tydliga exempel kring hur denna nya funktion bäst kan nyttjas, rekommenderas en titt här. Har du andra frågor eller är nyfiken på hur du får tillgång till funktionen, vänligen kontakta: offers@billogram.com

Fyll i din e-postadress så notifierar vi dig när en ny artikel publiceras

Martin Svane

Kommunikatör med förkärlek för fängslande ordföljder och idéer som får honom att önska att han kommit på dem själv. Några kommer han på själv och får sen äran att dela med sig av här.

Nästa inlägg

/

Publicerat i Kundupplevelse

En introduktion till en bättre betalupplevelse

Betalupplevelsen är en hörnsten och en hävstång i kundupplevelsen. Små förändringar här ger stora effekter genom hela kundupplevelsen. Här har vi i kortform samlat det viktigaste du som har en abonnemangsbaserad affärsmodell behöver veta och tänka om denna kundupplevelsens nav....

Abonnemangs-boomen förändrar kundernas förväntningar

När allt mer går att teckna abonnemang för, skiftar kundernas förväntningar på abonnemanget som konsumtionsmodell. Även om du inte säljer matkassar eller rakblad på abonnemang, påverkas din affär av kundernas skiftande beteende.Vi lever i abonnemangens tidsålder. En ny våg...

CX-tänkare del 1 – Anna Stolt om kundupplevelsen & betalningens roll

Det här är del 1 av Billograms intervjuserie där vi pratar med några av landets mest erfarna kundupplevelse-tänkare. Hur tänker och jobbar de bästa med kundcentrerad förändring i dag? Hur ser de på betalningens roll i kundupplevelsen?När svenska apoteksmonopolet...

De 4 fällorna som grusar flest CX-satsningar - del 2/2

Varför är det så svårt att lyckas med sina customer experience-satsningar? Varför uteblir resultaten ni väntar er? Vi har pratat med experterna, vänt ut och in på rapporter – och hittat de 4 fällor som grusar flest satsningar. (Del 2/2)...