Tjänstetandläkarnas nya betallösning gör medlemmarna en stor tjänst

Tjänstetandläkarna är den fackliga organisationen för anställda tandläkare och välkomnar alla med svensk tandläkarlegitimation till föreningen. Medlemmarna kommer från folktandvården, privata tandvårdsföretag, men inkluderar också myndighetspersoner och anställda inom läkemedelsindustrin. Nu inleder Tjänstetandläkarna ett samarbete med Billogram för att erbjuda föreningens medlemmar en mer flexibel upplevelse vid betalningen. Det gäller allt från hur fakturan tas emot till hur den betalas.

Eva Dovresjö från föreningens kansliledning berättar mer:

– Redan från början var det tydligt för oss att Billograms tjänst kommer att förbättra upplevelsen för våra medlemmar bl.a. genom att erbjuda en valfrihet kring smidiga och moderna betalsätt. Med hjälp av tjänsten kan vi dessutom nyttja medlemsaviseringen som en ny och viktig kanal för att kommunicera mer frekvent med våra medlemmar, bland annat genom att dela med oss av information eller relevanta erbjudanden.

Utöver nyttan för medlemmarna finns även också många vinningar med bytet för Tjänstetandläkarna. Dels kommer tjänsten med smart funktionalitet som gör att många medlemmar konverterar från pappersfaktura till digital webbfaktura. Därtill är Billograms fakturor utvecklade för att förebygga orsakerna bakom många supportärenden och möjliggör även konvertering till automatiska betalningar direkt via fakturan.

Automatiska betalningar är smidigt för kunderna men innebär också fördelar för Tjänstetandläkarna. Carl Lindberg, CRO hos Billogram förklarar:

– Vi ser fram emot att kunna bidra till en mer effektiv betalprocess för Tjänstetandläkarna och deras medlemmar. För oss har det länge varit tydligt att webbfakturan bidrar med stort värde för mottagaren och nu ser vi också hur stora effekter automatiska betalningar har för våra kunder. Både när det kommer till att förbättra kassaflödet, reducera kostnader men framförallt kring ökad lojalitet. Så det ska bli riktigt spännande att följa vad detta innebär för föreningen och deras medlemmar.

Målet med samarbetet blir att erbjuda en bättre betalupplevelse för alla inblandade, där ökad digitalisering och effektivisering bidrar till ökad valfrihet och personlig anpassning för medlemmarna. Denna modernisering av betalprocessen ska i sin tur ske utan att arbetsbördan ökar för Tjänstetandläkarna, tvärtom så ska flera av dagens tidskrävande moment automatiseras.

För mer information kring Tjänstetandläkarna och samarbetet med Billogram, vänligen kontakta:

Eva DovresjöKansliledning med ansvar för administration, ekonomi och kommunikation, Tjänstetandläkarnaeva@tjanstetandlakarna.se

Martin SvaneMarketing Communications Manager, Billogrampress@billogram.com

Tjänstetandläkarna är en facklig organisation för alla anställda tandläkare i Sverige. En verksamhet som går ut på att bevaka allt som påverkar medlemmarnas vardag i arbetet. Några av de viktiga frågor som föreningen arbetar med är förhandling om lön och arbetsvillkor, tecknande av kollektivavtal, arbetsmiljörelaterade frågor, stöd och hjälp till enskilda, rättsskydd och opinionsbildning i tandvårdspolitiska frågor.

Billogram har sedan starten 2011 förnyat en föråldrad faktureringsprocess genom att erbjuda en intelligent digital plattform för faktura och betalningar. Genom interaktivitet och automation effektiviserar vi kundhanteringen för företag med återkommande betalningar och förbättrar kundupplevelsen för deras kunder. Resultatet blir en betalning som alla tjänar på.