Swish och betalningen är gjord

Det pågår idag något som nästan kan liknas vid en kapprustning bland företag som försöker skapa snabbare och enklare betalningar. Detta är förstås en viktig fråga även för oss på Billogram, då vi ständigt strävar efter att förbättra kundupplevelsen för våra kunder och deras kunder. Därför är vi nu glada att kunna ta ett nytt spännande kliv mot klanderfria betalningar, med introduktionen av det enkla och trygga betalningsalternativet Swish.

Idag kan du swisha till dig en tidning för att stötta en hemlös, eller lösa ut dina varor på ICA genom att swisha kassörskan, när du glömt plånboken. Än mer purfärskt är förstås det faktum att du nu kan betala dina Billogramfakturor via Swish.

Vi vet att kunder efterfrågar smidigare lösningar. I en undersökning från Novus hösten 2017 konstaterades att 8 av 10 kunder inom bredband, el och telefoni i dag efterfrågar enklare och smidigare digitala lösningar. Billogram, och betalning via Swish, möter den efterfrågan.

###Så vad är då Swish?

Jo, det är en tjänst som utvecklats i samarbete mellan sex av Sveriges största banker för att kunna erbjuda en enkel och trygg mobiltjänst för direkta betalningar.

Och för att du ska kunna erbjuda dina kunder att betala Billograms fakturor via Swish, måste du som fakturautställare först ta kontakt med din bank. Med deras hjälp tar ni sen fram ett specifikt certifikat och sätter upp ett telefonnummer som är knutet till ert konto. Detta är en generell process som alla företag behöver gå igenom för att kunna erbjuda Swish.

När detta väl är gjort är det bara att kontakta oss, så binder vi samman ert Swish-certifikat med vårt certifikat och vår integration till betalsättet. Det görs av Billograms egna utvecklare och innebär inget extra administrativt arbete för er.


###Så här fungerar betalningen När du tar emot en interaktiv faktura från Billogram, så dyker den antingen upp som ett SMS eller via e-post.

Med den kommer en länk som tar dig direkt till fakturan. Här ser du sen tydligt dina kostnadsposter, kan chatta med kundtjänst och ta del av nyttig information från din leverantör. När det sen är dags betala kan du välja att skanna fakturan med din bankapp, eller (dra igång trumvirveln) klicka på ‘Betala via Swish’.

Om du väljer det senare, så dyker en ruta upp där du ombeds skriva in ditt telefonnummer och sen trycka på ‘Betala med Swish’. Beroende på om detta görs på din mobil eller via en dator kommer antingen Swish appen öppnas automatiskt, eller så ombeds du starta den från din mobil.

Efter att du godkänt betalningen med ditt personliga BankID och återvänt till fakturan, så blir det direkt synligt att din betalning nu är mottagen.

På detta sätt är du aldrig mer än ett fåtal knapptryckningar bort från att kunna betala din faktura, vart du än befinner dig. Snabbt och enkelt.

Läs mer om hur framtidens interaktiva fakturalösning fungerar.


###En titt på framtiden När det gäller att förenkla betalningen, så går vi snart en spännande framtid till mötes. Någon gång nästa år träder nämligen det nya betaltjänstdirektivet, PSD2 i kraft. Det har kallats det största som hänt bankvärlden sedan internet och innebär att samtliga aktörer i EU:s bank- och finanssektor tvingas öppna upp sina tekniska gränssnitt och lämna ut kunddata till tredje part om kunden själv begär och godkänner det. I och med det kommer utvecklingen av enklare betallösningar att snabbas på ytterligare.


###En titt i spåkulan Vi kan endast spekulera vad som händer därefter, men kollar vi bakåt kan vi se hur det gått från kontanter till kort, från internetbank till appar och mobiler. Så blir det kanske inopererade datachip och automatiska transaktioner i framtiden. Trenden pekar mot betalningar som är så enkla och friktionsfria som möjligt för konsumenten. Så vem vet, kanske är vår nästa utmaning att skapa betalningar som bara vips är klara, snabbare än du ens hinner säga Swish.

Sugen på mer? Här kan du läsa om vår nya funktion för att öka ert kundengagemang via fakturan och har du frågor kring hur ni kan erbjuda Swish på fakturan, vänlig kontakta din bank eller vår kundtjänstavdelning via: [support@billogram.com.]