Skånska Energi väljer ny digital betallösning för kunden och klimatets skull

Skånska Energi som nyligen firade 100 år, tar ytterligare ett stort kliv mot att bli än mer kundfokuserade och samtidigt reducera sin klimatpåverkan.

Inom energibranschen har hållbarhet stått för en stor omställning, men redan nu drar nästa stora förändringsvind in – ökat kundfokus. På Skånska Energi har man redan siktat in sig på 100% förnybar el och nu satsas det ordentligt på ökad kundnöjdhet, därför föll sig valet på en digital betallösning naturligt. Anders Möller, Vd berättar:

“Med Billogram förbättras upplevelsen runt betalningen. Tjänsten gör det enkelt att betala, mottagaren uppmärksammas direkt när en faktura anländer och kan tydligt se när den är betald. Utöver att detta förenklar för våra kunder, gör vi vår planet en stor tjänst eftersom den digitala lösningen reducerar posttransporter och användandet av papper.”

Anders Möller, vd på Skånska Energi

Med Billogram ges även möjligheter för Skånska Energi att bli mer personliga och relevanta i sitt kundbemötande genom att kommunicera vid betalningen. Detta då lösningen kommer med funktioner för enkelt och effektivt kundengagemang. Här ser Karin Holm, marknadschef på Skånska Energi många fördelar:  

“För oss, som för alla aktörer som levererar något så självklart som el, är det avgörande att skapa kvalitativ kundkommunikation. Med Billogram ser jag stora möjligheter i omvandla betalningen till att också främja lojalitet och kundnöjdhet.”

Karin Holm, marknadschef på Skånska Energi

Billogram har på kort tid etablerat sig som en stark aktör inom energisektorn genom att erbjuda digitaliseringsvinster och möjligheter till att öka kundengagemang, på ett sätt som passar branschen mycket väl. Så här säger Martin Svane, Marketing Communication Manager på Billogram:

"Det är en rolig utveckling vi ser i år, där Skånska Energi är ett av flera företag som går i bräschen genom att prioritera sina kunder och i det arbetet ser ett värde i vår lösning. Detta är kul både för kunderna och för oss."


För mer information om Billograms partnerskap med Skånska Energi, kontakta någon av nedanstående personer:

Karin Holm
Marknads- och kommuninkationschef, Skånska Energi
046-507 95
karin.holm@skanska-energi.se

Carl Lindberg
Chief Revenue Officer, Billogram
0768 - 977 065
carl@billogram.com


Billogram är betallösningen som hjälper företag att förena kundernas krav på enkla betalningar med behovet av ökad kundlojalitet. Bolaget har sedan starten 2011 hjälpt både små och stora företag att transformera den viktigaste delen av deras kundupplevelse: betalningstillfället. I dag hanterar Billogram över 8 miljarder kronor per år, fördelat över 20 000 kunder. Läs mer på billogram.com.


Skånska Energi är ett energibolag som arbetar aktivt för att energi används så effektivt som möjligt. Alla Skånska Energis elavtalskunder har 100 % grön el, utan att behöva välja det, för det finns inget annat. Läs mer på skanska-energi.se

Fyll i din e-postadress så notifierar vi dig när en ny artikel publiceras

Stefan Krafft

CMO & Partner på Billogram. Förälskar sig lätt i bra idéer, stora som små. Egna som andras.

Nästa inlägg

/

Publicerat i Kundupplevelse

Hur du ökar Customer Lifetime Value genom betaltillfället

Prenumeration är den nya normen och betaltillfället har blivit kärnan i kundrelationen. Det innebär en stor utmaning för företag, men också stora möjligheter att använda betaltillfället för att öka ditt kanske viktigaste mätetal: Customer Lifetime Value.Är betaltillfället en bra...

Lärdomar och slutsatser från SKI Energi 2019

Svenskt kvalitetsindex har släppt sin rapport för energibolag 2019 och i vanlig ordning bjuder den på en rad insikter och lärdomar för branschen. I den här texten visar vi hur du som arbetar på ett energibolag kan agera på lärdomarna...

Därför är abonnemanget här för att stanna

Varför är abonnemanget så populärt i dag? Vilka skiften i samhället och i konsumenternas sätt att värdesätta, gör denna affärsmodell så kraftfull? Vi fördjupar oss i varför abonnemanget kommer att fortsätta stiga i popularitet och hur ni kan nyttja det....

Ett tyst avtal med elbolagen

Nyligen fann jag mig på jakt efter ett nytt energibolag. Detta efter att mitt tidigare hade styrt om och blivit en mjukvaruleverantör åt energibolagen. Det får sägas vara en av baksidorna med att dras till de snabbfotade utmanarna, som jag...