Ökad flexibilitet och enkelhet i fokus när Pratamera väljer smart betallösning

Genom att erbjuda psykologhjälp online kan Pratamera hjälpa alla på lika villkor till hela Sverige. Företaget grundades 2017 och har sedan dess hjälpt tusentals personer med sitt mående genom att tillgängliggöra samtal för alla via telefon, chatt och video.

Tillgänglighet och valfrihet är ledord som också legat till grund för valet av Billogram som ny samarbetspartner av fakturering och betalningar. Pratamera ser med bytet fram emot att kunna erbjuda sina patienter ökad flexibilitet och smidighet både kring hur de tar emot och betalar för sina besök, i fall där en kostnad är aktuell. Patrik Hast, VD på Pratamera, förklarar vidare:

– Vår verksamhet är centrerad runt måendet hos våra patienter och betalningen utgör helt klart en viktig del i deras helhetsupplevelse av besöket med oss. Med Billogram ser vi därför stora möjligheter att kunna skapa en smidigare upplevelse runt betalningen. Framförallt för våra patienter, men också för oss själva.

Med Billograms tjänst kan flertalet tidskrävande moment automatiseras utifrån Pratameras önskemål. Felbetalningar och missförstånd som leder till kundtjänstärenden kan också minimeras. Patienterna får samtidigt en ökad valfrihet kring hur de tar emot och betalar fakturan, något som kan skötas direkt på fakturan via enkla betalsätt som Swish eller genom direktbetalning via banken.

Hos Billogram välkomnar man samarbetet och ser fram emot att kunna bidra till en del av det viktiga arbete som sker inom digital hälsa.

– Vi ser behovet och vikten av att aktörer som Pratamera finns till för alla svenskar. På Billogram imponeras vi av deras engagerade och nytänkande inställning till behandlingen av psykisk ohälsa. Målet med vårt samarbete är att se till att hela patientens upplevelse från första kontakt till betalning blir så smidig och behaglig som möjlig. Det säger Carl Lindberg, CRO på Billogram.

Billogram har bred erfarenhet av samarbeten med såväl traditionella storbolag som digitala utmanare inom flertalet branscher. Gemensamt hos alla är viljan att modernisera och framtidssäkra sin fakturering med kundens bästa i centrum. För mer information kring samarbetet, vänligen kontakta:

Sofia CelinMarknads- & Kommunikationsansvarig, Pratamerasofia@pratamera.nu

Martin SvaneMarketing Communications Manager, Billogrampress@billogram.com

**Pratamera ** erbjuder e-hälsovård och traditionell vård för psykisk ohälsa. Företaget svarar under Socialstyrelsens föreskrifter, IVO:s tillsyn samt omfattas av flertalet lagar - däribland hälso- och sjukvårdslagen. Bakom Pratamera står yrkesverksamma personer som brinner för att bidra till ett bättre mående. De handlar om psykologer och terapeuter med bred kompetens och lång erfarenhet från en rad olika verksamheter. Pratamera har som ambition att erbjuda hjälp av högsta kvalitet med värme och ett stort engagemang.

**Billogram ** har sedan starten 2011 förnyat en föråldrad faktureringsprocess genom att erbjuda en intelligent digital plattform för faktura och betalningar. Genom interaktivitet och automation effektiviserar vi kundhanteringen för företag med återkommande betalningar och förbättrar kundupplevelsen för deras kunder. Resultatet blir en betalning som alla tjänar på.