Nyemission ger Billogram muskler för ökad tillväxt

Billogram, som erbjuder en plattform för betalning och customer management, ökar nu expansionstakten efter ett starkt 2018. I en nyemission tar bolaget in 38 miljoner för att möjliggöra sin aggressiva tillväxtplan.

Nyemissionen kommer som följd av ett starkt resultat för 2018, där bolaget ökade omsättningen med 60% från föregående år. Investeringarna kommer ifrån M2 Asset Management, Inbox Capital och CNI.

COO Tim Öhman Cirillo ser ökningen som ett tecken på att marknaden förstått värdet i bolagets erbjudande:

“Det här är en bekräftelse på att vi identifierat ett viktigt behov hos de bolag med omfattande fakturavolymer som vi vänder oss till. Dessa bolag inom framförallt energi och telekom har få kontaktytor mot sin kund, men är samtidigt i stort behov av att skapa större värde för kunden och förstärka relationen. Vår plattform gör det möjligt.”

Sedan 2016 har Billogram fokuserat särskilt på bolag med återkommande betalningar där betalningstillfället är den dominerande kontaktpunkten mot kunden. Här finns stora möjligheter att nyttja befintlig kunddata och kombinera den med transaktionell data för att personifiera betalupplevelsen.

Kontaktuppgifter:****Martin SvaneMarketing Communications Manager, Billogrampress@billogram.com

Billogram är betallösningen som hjälper företag att förena kundernas krav på enkla betalningar med behovet av ökad kundlojalitet. Bolaget har sedan starten 2011 hjälpt både små och stora företag att transformera den viktigaste delen av deras kundupplevelse: betalningstillfället. I dag hanterar Billogram över 8 miljarder kronor per år, fördelat över 20 000 kunder. Tjänsten kopplas enkelt ihop med de flesta affärssystemen på marknaden via ett API.

Läs mer på billogram.com.