Linde Energis kunder erbjuds en personligare betalupplevelse via Billogram

Linde Energi är det lokala elbolaget med kraft från Bergslagen, som utmanar etablerade aktörer med en varm och personlig kundupplevelse. En strategi som bidragit till stark kundlojalitet och framgång i regionen. Nu vill man stå redo för morgondagens digitala verklighet och väljer därför att tillsammans med Billogram erbjuda sina kunder en modern fakturalösning för distribution och digitala betalsätt.

Det kommunala bolaget med säte i Lindesberg fokuserar på att ha en nära relation med sina kunder genom att leva och andas värdena: småskalighet, sunda energilösningar och personlig service. Nu har de valt Billogram som strategisk partner för att förbättra kundupplevelsen vid betaltillfället. Inger Wadström, chef kommunikation och kundtjänst, på Linde Energi förklarar: – Under de senaste åren har Linde energi haft ett utvecklingsarbete där vi funderat på hur omvärlden ser ut år 2025 och vad vi behöver göra för att möta de nya förutsättningarna. Ett antal strategiska frågor har diskuterats, och bland annat frågan om hur digitalisering och kundupplevelse kan kombineras med våra lokala fördelar.

Utöver att förbättra betalupplevelsen för kunden, innebär en digital faktura- och betallösning andra fördelar som rimmar väl med Linde Energis profil, Inger Wadström fortsätter:

– Allt vi gör ska förstärka kundupplevelsen och detta känns därför som helt rätt väg att gå. Dessutom avlastar vi miljön genom att färre pappersfakturor skrivs ut, skickas och körs till kund.Billogram har sedan ett antal år tillbaka arbetat intensivt med många aktörer inom energisektorn och ser en tydlig trend i att allt fler bolag går från ord till handling.

– Linde Energi är en perfekt kund för Billogram med sitt kundfokus och vilja att bli digitala. Vi tycker det är kul att allt fler energibolag inser nyttan med en modern digital betallösning och ny interaktiv kommunikationskanal, säger Tom Hedman, Head of sales and partnership på Billogram.

För mer information:

Inger Wadström, Linde Energi Tel: 0581-887 00 E-mail: [inger.wadstrom@lindeenergi.se]

Martin SvaneMarketing Communications Manager, Billogrampress@billogram.com

Billogram är betallösningen som förenar kundens krav på friktionsfria transaktioner med utställarens behov av förstärkt kundlojalitet. Då fakturan för många bolag utgör den främsta kontaktytan mot kund bör betalningen handla lika mycket om relationen som själva transaktionen.