hallon väljer Billogram som ny fakturalösning

Den offensiva mobiloperatören hallon som är en del av Tre (Hi3g Access AB), satsar på att vara marknadens enklaste operatör. Som ett led i den satsningen väljer hallon att inleda ett samarbete med Billogram som specialiserat sig på att skapa positiva betalupplevelser för bolag med återkommande betalningar.

Anne-Louise Wirén, ansvarig för hallon, säger såhär om valet av Billogram:

“Det här är ett logiskt steg för oss. Vi vill vara den enkla operatören där kunder exempelvis kan flytta outnyttjad surf för en månad till nästa, vi har dessutom inga bindningstider eller uppsägningstider. Med Billogram äger vi kundrelationen hela vägen samtidigt som vi förenklar och förbättrar kundupplevelsen av hallon.”

Anne-Louise Wirén, ansvarig för hallon

hallon är det senaste av utmanarbolagen inom energi och telekom som väljer Billogram som sin betallösning. Sedan tidigare har bolag som Rebel Elhandel och Ownit anslutit sig till Billograms kundlista. Carl Lindberg, Chief Revenue Officer på Billogram, ser dessa nya kundsamarbeten som ett gott betyg till Billograms erbjudande:

“Att en operatör som hallon väljer oss är extra glädjande. De har en stark position som utmanare i sin bransch precis som vi har inom vår, därtill har de ett stort fokus på enkelhet och kundnöjdhet vilket passar oss perfekt. De samarbeten vi nu inleder med hallon och andra utmanare på marknaden visar att vår lösning ligger helt rätt i tiden.”


För mer information om samarbetet mellan hallon och Billogram, kontakta:

Anne-Louise Wirén
Ansvarig hallon på Tre
Tel: 073-533 78 80
E-post: anne-louise.wiren@hallon.se

Carl Lindberg
Chief Revenue Officer Billogram
Tel: 076-897 70 65
E-post: carl@billogram.com


Billogram är betallösningen som hjälper företag att förena kundernas krav på enkla betalningar med behovet av ökad kundlojalitet. Bolaget har sedan starten 2011 hjälpt både små och stora företag att transformera den viktigaste delen av deras kundupplevelse: betalningstillfället. I dag hanterar Billogram över 8 miljarder kronor per år, fördelat över 20 000 kunder. Läs mer på billogram.com.


hallon är den enkla mobiloperatören. Vi har tagit bort allt onödigt krångel, som bindningstider, uppsägningstider, kluriga fakturor och rörliga priser. Hos oss har du alltid fast pris och kan byta abonnemang eller operatör när det passar dig. hallon är en systeroperatör till Tre. Läs mer på hallon.se/om-oss.

Fyll i din e-postadress så notifierar vi dig när en ny artikel publiceras

Stefan Krafft

CMO & Partner på Billogram. Förälskar sig lätt i bra idéer, stora som små. Egna som andras.

Nästa inlägg

/

Publicerat i Kundupplevelse

Hur du ökar Customer Lifetime Value genom betaltillfället

Prenumeration är den nya normen och betaltillfället har blivit kärnan i kundrelationen. Det innebär en stor utmaning för företag, men också stora möjligheter att använda betaltillfället för att öka ditt kanske viktigaste mätetal: Customer Lifetime Value.Är betaltillfället en bra...

Lärdomar och slutsatser från SKI Energi 2019

Svenskt kvalitetsindex har släppt sin rapport för energibolag 2019 och i vanlig ordning bjuder den på en rad insikter och lärdomar för branschen. I den här texten visar vi hur du som arbetar på ett energibolag kan agera på lärdomarna...

Därför är abonnemanget här för att stanna

Varför är abonnemanget så populärt i dag? Vilka skiften i samhället och i konsumenternas sätt att värdesätta, gör denna affärsmodell så kraftfull? Vi fördjupar oss i varför abonnemanget kommer att fortsätta stiga i popularitet och hur ni kan nyttja det....

Ett tyst avtal med elbolagen

Nyligen fann jag mig på jakt efter ett nytt energibolag. Detta efter att mitt tidigare hade styrt om och blivit en mjukvaruleverantör åt energibolagen. Det får sägas vara en av baksidorna med att dras till de snabbfotade utmanarna, som jag...