hallon väljer Billogram som ny fakturalösning

Den offensiva mobiloperatören hallon som är en del av Tre (Hi3g Access AB), satsar på att vara marknadens enklaste operatör. Som ett led i den satsningen väljer hallon att inleda ett samarbete med Billogram som specialiserat sig på att skapa positiva betalupplevelser för bolag med återkommande betalningar.

Anne-Louise Wirén, ansvarig för hallon, säger såhär om valet av Billogram:

“Det här är ett logiskt steg för oss. Vi vill vara den enkla operatören där kunder exempelvis kan flytta outnyttjad surf för en månad till nästa, vi har dessutom inga bindningstider eller uppsägningstider. Med Billogram äger vi kundrelationen hela vägen samtidigt som vi förenklar och förbättrar kundupplevelsen av hallon.”

Anne-Louise Wirén, ansvarig för hallon

hallon är det senaste av utmanarbolagen inom energi och telekom som väljer Billogram som sin betallösning. Sedan tidigare har bolag som Rebel Elhandel och Ownit anslutit sig till Billograms kundlista. Carl Lindberg, Chief Revenue Officer på Billogram, ser dessa nya kundsamarbeten som ett gott betyg till Billograms erbjudande:

“Att en operatör som hallon väljer oss är extra glädjande. De har en stark position som utmanare i sin bransch precis som vi har inom vår, därtill har de ett stort fokus på enkelhet och kundnöjdhet vilket passar oss perfekt. De samarbeten vi nu inleder med hallon och andra utmanare på marknaden visar att vår lösning ligger helt rätt i tiden.”


För mer information om samarbetet mellan hallon och Billogram, kontakta:

Anne-Louise Wirén
Ansvarig hallon på Tre
Tel: 073-533 78 80
E-post: anne-louise.wiren@hallon.se

Carl Lindberg
Chief Revenue Officer Billogram
Tel: 076-897 70 65
E-post: carl@billogram.com


Billogram är betallösningen som hjälper företag att förena kundernas krav på enkla betalningar med behovet av ökad kundlojalitet. Bolaget har sedan starten 2011 hjälpt både små och stora företag att transformera den viktigaste delen av deras kundupplevelse: betalningstillfället. I dag hanterar Billogram över 8 miljarder kronor per år, fördelat över 20 000 kunder. Läs mer på billogram.com.


hallon är den enkla mobiloperatören. Vi har tagit bort allt onödigt krångel, som bindningstider, uppsägningstider, kluriga fakturor och rörliga priser. Hos oss har du alltid fast pris och kan byta abonnemang eller operatör när det passar dig. hallon är en systeroperatör till Tre. Läs mer på hallon.se/om-oss.

Fyll i din e-postadress så notifierar vi dig när en ny artikel publiceras

Stefan Krafft

CMO & Partner på Billogram. Förälskar sig lätt i bra idéer, stora som små. Egna som andras.

Nästa inlägg

/

Publicerat i Kundupplevelse

Del 1: Kampen om 20-talets energikunder

Under 20-talet kommer vi se nya behov och beteenden från energikunderna som kommer ställa helt nya krav på energibolagen. I den här artikeln går vi igenom hur kunderna kan komma att utvecklas från passiva konsumenter till aktiva producenter och nätverksbyggare...

Dina kunders upplevelse av att betala en faktura från Billogram

Vad behöver en betallösning i dag klara av för att möta kundernas nya behov? Vilka delar består en betalning egentligen av och hur möter Billogram de här kraven?Smidiga transaktioner är numera en hygienfaktor när vi ska betala. Det behöver...

CX-tänkare del 2 – Magnus Widgren om betalningskommunikation

Det här är del 2 av Billograms intervjuserie där vi pratar med några av landets mest erfarna kundupplevelse-tänkare. Hur tänker och jobbar de bästa med kundcentrerad förändring i dag? Hur ser de på betalningens roll i kundupplevelsen?Magnus Widgren är...

3 steg mot bättre kundupplevelser

Analysera, rensa och förstärk – det är processen vi rekommenderar i den här artikeln när du ska skapa bättre kundupplevelser. Processen bygger på Richard Normanns forskning om Moments of Truth.Om du har en budget på 100 kronor för att arbeta...