Gör mer med mindre möda

Digitalisering är som bäst när den skapar nya möjligheter utan att öka arbetsbördan. I den här bloggposten vill vi utan att bli alltför ingående, förklara hur Billograms tjänst skapar just sådana möjligheter på detta sätt.

Det händer att blivande kunder frågar sig hur vår tjänst kan addera fler distributions- och betalsätt, omvandla fakturan till en kanal för merförsäljning och erbjuda chatt med kundtjänst på fakturan, utan att det skapar mer arbete för dem.

Svaret finns i vår digitala plattform och den automation som den möjliggör. I takt med att allt fler större bolag kommer igång med vår tjänst, ser vi även allt fler intressanta resultat av detta, som att:

  • Billogramkunder månatligen konverterar upp till 4 % av sina kunder till digital distribution, via vårt konverteringsverktyg på fakturan.
  • Telenorägda Vimla minskade sina kundtjänstärenden med över 40 % under de första halvåret med Billogram.

Med minskad arbetsbörda för kundtjänst, kommer kostnadsbesparingar och möjligheten att allokera om resurser. Än viktigare är förstås att färre kunder blir upprörda och behöver hjälp.

Det finns dock många fler exempel på hur resurskrävande moment som tidigare drivit manuellt arbete kan automatiseras med Billogram:

Implementeringen är resurssnål och kostnadseffektiv. Nya kunder är i regel igång efter 1–3 månader och för Skånska Energi upptog implementeringen endast 45 timmars arbetstid internt.

Distributions- och kravkedjor sätts upp utifrån gemensamt uppsatta regelverk, med möjlighet att göra individuella undantag.

Hanteringen av inbetalningar effektiviseras genom att inkommande betalningar prickas av två gånger per dag och återrapporteras till utställaren. Tillsammans med fler betalsätt, digitaliseringen av pappersflöden och digitala kravkedjor, bidrar detta till ett förbättrat kassaflöde.

Kommunikation och merförsäljning blir möjligt direkt via fakturan. Ett för fakturautställaren smidigt gränssnitt utvecklas också för att automatisera segmenteringen och personifieringen av olika utskick.

Sammantaget innebär dessa effektiviseringar att tid frigörs som istället kan nyttjas till att förbättra upplevelsen kring den naturligt återkommande kundkontakt som fakturan utgör.

Fokus skiftas från reaktiv transaktionshantering till proaktiv kundhantering, vilken blir mer motiverande att arbeta med och innebär en bättre upplevelse för alla inblandade. Allt medan mödan minskar.

Vill du veta vad Billogram kan göra för er? Kontakta oss!