Fyrfasens digitalisering fick full fart med hjälp av Billogram

Fyrfasen Energi AB etablerades 1998 och har idag kontor i Ånge, Sveg, Borlänge och Funäsdalen. Företaget är ett av flera lokala energibolag som på sista tiden valt att gå från en traditionell utdata-tjänst till Billograms digitala plattform för hantering av fakturor och betalningar.

Själva bytet föranleddes en önskan om effektiv digitalisering och möjligheten att modernisera den viktiga kundkontakt som fakturan innebär.

“Vi vill vara så digitala som det bara går, för att kunna lägga tid på att skapa kundvärde där mänsklig närvaro gör mest nytta.” Cecilia Norberg, vd Fyrfasen Energi

Redan under det första fakturakörningen med Billogram så slog Fyrfasen sitt uppsatta mål om 60% digitala fakturor. Totalt lyckades man med hjälp av kommunikation och Billograms verktyg minska sina pappersfakturor med 33% under de första fem månaderna. Under samma period upplevde man också en ökning av autogirokunder med 31%. Ett uppskattat betalsätt som också är känt för att bidra till minskad churn.

Nu fortsätter arbetet dels med att räkna på den besparing man åstadkommit när det kommer till kundhanteringen, men också med att flytta företagskunderna till digital faktura och uppmana kvarstående papperskunder att uppleva fördelarna med Billograms digitala format.

“Folk har ringt efter att ha tappat bort sin faktura och eftersom Billogram skapar en digital faktura för varje pappersfaktura, så kan kundtjänst skicka ut en ny direkt via länk. I dessa fall inser många smidigheten med digital faktura och byter sedan.” Thomas Pedersen, kundservicechef.

För en bättre förståelse för hur Fyrfasen lyckades med sin digitalisering, läs denna intervju.