Billogram tar in 45 miljoner i ny kapitalrunda

Billogram går mot strömmen och gör sitt bästa resultat någonsin där årets orderingång hittills redan passerat helåret 2019. Med nytt kapitaltillskott om 45 miljoner och med prestigekunder som Hallon och Vimla ombord växlar bolaget upp för nästa expansionsfas.

Billogram utvecklar en intelligent fakturalösning för företag med återkommande betalningar. Företagets digitala plattform levererar kundinriktad digitalisering och kostnadseffektivitet inom allt fler branscher. Orderingången för 2020 har redan passerat föregående års resultat och bolaget levererar sitt bästa resultat någonsin med en transaktionstillväxt på 42% under årets fem första månader, trots rådande krisläge. För att möta den ökade efterfrågan och ta nästa steg i sin tillväxt tar bolaget in 45 miljoner i en nyemission. Bland investerarna återfinns befintliga ägare som Wilgot AB (Wilkne-familjen), Inbox Capital och CNI.

– Vi har ett starkt momentum på marknaden just nu där vi slår all-time high både avseende orderingång och antal transaktioner. Våra investerare delar vår syn på hur vi ska växa vidare och litar på vår förmåga att ta oss dit. Nu förbereder vi vår nästa expansionsfas där vi under andra halvan av 2020 kommer öka personalstyrkan med ca 50 procent och fortsätter växa både i Sverige och vidare ut i Europa, säger Jonas Suijkerbuijk, Co-Founder och CEO på Billogram.

Jonas Suijkerbuijk, Co-Founder och CEO på Billogram

Billograms starka utveckling förklaras av flertalet samverkande faktorer där digitalisering, ökad förståelse för kundupplevelsen och behovet av kostnadseffektivitet, förstärkt bolagets position på marknaden.

– Vår lösning adresserar och löser många och viktiga utmaningar som våra kundbolag har. Data från våra kunder visar att vi levererar goda resultat gällande vår förmåga att minska churn, sänka cost-to-serve och ge slutkunden en bättre upplevelse. Vi ser exempel på kunder som minskat kundtjänstärenden med 40 procent och andra som på kort tid ökat sin digitaliseringsgrad med 25 procent. Det är vi fantastiskt stolta över, säger Carl Lindberg, Chief Revenue Officer på Billogram.

Carl Lindberg, Chief Revenue Officer på Billogram


För mer information kontakta:****Martin SvaneMarketing Communications Manager, Billogrampress@billogram.com

Billogram är betal- och fakturalösningen som hjälper företag att förena kundernas krav på enkla betalningar med behovet av ökad kundlojalitet. Bolaget har sedan starten 2011 hjälpt både små och stora företag att transformera den viktigaste delen av deras kundupplevelse: betalningstillfället. Billogram har ett 50-tal anställda vid sitt huvudkontor i Stockholm. Läs mer på billogram.com och ladda ner presskit här.