Doktor.se väljer Billogram för en mer hälsosam betalupplevelse

Doktor.se grundades 2016 med en ambition om att effektivisera och skapa bättre tillgänglighet inom svensk sjukvård. Idag är företaget en av landets största aktörer inom digital vård, men erbjuder även vård vid egna vårdcentraler. Hos Doktor.se sätter man patienten i främsta rummet och som en del i arbetet med att erbjuda en bättre upplevelse samt en effektivare betalning, har man nu valt att samarbeta med Billogram.

– Med Billogram kan vi enkelt hantera och automatisera delar av vår betalprocess, utan att för den delen förlora kontrollen över hur våra patienter behandlas vid betalningen. Samtidigt ges patienterna ökad valfrihet när det kommer till hur de betalar för sitt besök. På så sätt innebär bytet att vi förbättrar upplevelsen både för oss själva, men framförallt för våra patienter. **** Det säger Eric Teder, Operations Director hos Doktor.se.

I valet av ny betalpartner var det viktigt för Doktor.se att hitta en plattform som är i grunden digital och därmed enkel att implementera, utan något stort och krävande projekt.

Från Billograms sida innebär samarbetet ett välkommet tillskott till kundskaran som är branschutmanare och digitala vårdgivare. Carl Lindberg, CRO på Billogram utvecklar:

Vi gläds åt att få arbeta med ännu ett bolag som vågar utmana normen genom digital transformation och ser fram emot att lära oss än mer om de behov som finns kring betalningen bland digitala vårdgivare och deras patienter. Med en produkt som ständigt uppdateras och utvecklas, så blir dessa nya insikter ett viktigt inslag i arbetet med att förbättra vårt erbjudande.

Tillsammans ser Doktor.se och Billogram fram emot att kunna bidra till en mer modern och patientvänlig vård för alla svenskar. För mer information om samarbetet, vänligen kontakta nedanstående personer:

Leo HeijbelCMO, Doktor.seleo.heijbel@doktor.se

Martin SvaneMarketing Communications Manager, Billogrampress@billogram.com

**Doktor.se ** har sedan starten 2016 haft som ambition att effektivisera och skapa bättre tillgänglighet till svensk sjukvård. Genom att låta den första vårdkontakten bli digital, sparar Doktor.se både utrymme och resurser åt både individ och samhället i stort, vilket gör att fler patienter får vård snabbare, samtidigt som den traditionella vården avlastas. Detta frigör i sin tur resurser åt patienter som verkligen behöver fysiska läkarbesök.

Billogram har sedan starten 2011 förnyat en föråldrad faktureringsprocess genom att erbjuda en intelligent digital plattform för faktura och betalningar. Genom interaktivitet och automation effektiviserar vi kundhanteringen för företag med återkommande betalningar och förbättrar kundupplevelsen för deras kunder. Resultatet blir en betalning som alla tjänar på.