Case: Crowdfundingbolaget Pepins byggde sin faktureringslösning på mindre än en dag

Fler och fler kunder väljer att integrera externa system med sina egna lösningar via API:er, en teknik som möjliggör för olika system att "prata med varandra". Det ger företag stora möjligheter att anpassa och skapa de lösningar som är optimala för det egna företaget. API:er har även en stark kommersiell dragningskraft, då det ekosystem av tillgänglig data (via API:er) öppnar upp möjligheter att utveckla nya spännande lösningar snabbare än någonsin tidigare.

Mer om API:er hittar du här.

Pepins_Johan_brunius_CTO

Vi träffade Johan Brunius, CTO (på bilden ovan med Lead CTO Pallina i famnen) på Pepins, som gjort succé med sin modell för crowdfunding av investeringar och som valt att integrera Billogram för att skapa den för sig bästa faktureringslösningen.

Kort om Pepins, vilka är ni, vad gör ni?

Pepins är equity crowdfunding, en community och aktiehandel under ett tak. Den kombinationen är vi ensamma om i världen.

Pepins-Logo-2

Vad vill ni åstadkomma som ingen annan gör?

Vi gör det möjligt för alla att investera i unga tillväxtföretag på samma villkor som proffsen. Vare sig det handlar om flera miljoner eller 500 kr. Dessutom vill vi tillföra våra företag raketbränsle i form av engagerade delägare som kan skynda på deras tillväxt.

Pepins-Join-the-power

Vilka är era kunder?

Våra medlemmar är alla från professionella investerare som investerar miljonbelopp till personer som tycker att det här är ett kul sätt att göra investeringar till en upplevelse.

Ni är ju ett ungt bolag som bygger allt från grunden, vad har varit ledstjärnan i ert arbete med att skapa era interna lösningar?

Vi försöker tänka hur saker borde fungera istället för hur det av tradition fungerar idag.

Ni har valt att integrera Billogram via vårt API, berätta mer om det projektet?

Vi valde Billograms lösning för att vi kände att det var en mycket modernare lösning än de traditionella aktörerna. Vi genomförde en mycket snabb granskning av 5 konkurrenter men kom snabbt fram till att Billogram var bästa alternativ för oss. Dels får kunden ett mail efter varje faktura där han eller hon själv enkelt kan se status på sitt fakturaköp och dels var det enkelt för oss att själva hålla reda på allt. Att det sedan fanns ett API med mycket bra dokumentation till, gjorde att vi på någon dag själva kunde se till att allt fungerade som det skulle utan att vi behövde kontakta externa partners för hjälp.

Varför valde ni inte ett helt färdigt system istället som innehöll alla de delar ni behöver istället?

Vi tror inte att standardlösningar blir lika bra som när man har anpassat efter sina egna (och sina medlemmars) behov.

Pepins-image-1Ett av de delägarerbjudanden som finns på pepins.com

När det gäller just fakturan, hur ser ni på Pepins på dess roll i en kundrelation?

I början kunde våra medlemmar bara investera via kort eller banköverföring, men vi märkte snabbt att många efterfrågade fakturabetalning. För oss är det viktigt att göra våra medlemmar så nöjda som möjligt, så vi är glada över att ha hittat en bra fakturatjänst.

Med Billogram delas fakturan med kunden som en webbsida vilket öppnar upp en en ny kommunikationskanal, vad ser ni att ni kommer göra med den kontaktytan?

Vi ska testa oss fram men i ett första steg ska vi passa på att tacka för investeringen. Och kanske påminna om att man kan dela sin investering och hjälpa sitt nya företag på traven.

Läs mer: Så blir fakturan en ny interaktiv kommunikationskanal.

Åter till tekniken, det är ju du som gjort hela arbetet med integrationen, vad letar du efter i ett riktigt bra API och vad ger du för betyg till vårt?

Ett bra API har tydliga funktioner där man förstår direkt vad som händer i API:et. Förutom detta så krävs dokumentation kring API:et i de fall man vill gå in på djupet i något specifikt läge (t.ex. statuskoder etc). Men det kanske viktigaste är exempelkod för att snabbt kunna komma igång. Billogram har alla dessa tre punkter vilket gjorde att vi enkelt och snabbt kunde komma igång.

Avslutningsvis, om du skulle rekommendera Billogram till någon, vad är det du tycker är det viktigaste skälet till att välja Billogram?

Moderna fakturor så som det borde vara hos alla leverantörer. Börjar med att skicka ut mail, och om kunden inte har öppnat mailet så skickas en fysisk faktura ut. I slutändan så gillar våra kunder våra fakturor från Billogram och det är väl det bästa betyget man kan få.

Stort tack för din tid Johan! Och stort lycka till med att växa Pepins. Mer om hur du kan du kan upptäcka och bli delägare i spännande tillväxtföretag via Pepins tjänst hittar du här!


Billograms API dokumentation hittar du här!
Och i den här listan finns andra som har byggt färdiga integrationer till Billogram via vårt API. Om du använder dig av Fortnox eller Visma har företaget Syncify skapat en enkel integration som du hittar här.

Fyll i din e-postadress så notifierar vi dig när en ny artikel publiceras

Stefan Krafft

CMO & Partner på Billogram. Förälskar sig lätt i bra idéer, stora som små. Egna som andras.

Nästa inlägg

/

Publicerat i Kundupplevelse

3 steg mot bättre kundupplevelser

Analysera, rensa och förstärk – det är processen vi rekommenderar i den här artikeln när du ska skapa bättre kundupplevelser. Processen bygger på Richard Normanns forskning om Moments of Truth.Om du har en budget på 100 kronor för att arbeta...

Hur du ökar Customer Lifetime Value genom betaltillfället

Prenumeration är den nya normen och betaltillfället har blivit kärnan i kundrelationen. Det innebär en stor utmaning för företag, men också stora möjligheter att använda betaltillfället för att öka ditt kanske viktigaste mätetal: Customer Lifetime Value.Är betaltillfället en bra...

Lärdomar och slutsatser från SKI Energi 2019

Svenskt kvalitetsindex har släppt sin rapport för energibolag 2019 och i vanlig ordning bjuder den på en rad insikter och lärdomar för branschen. I den här texten visar vi hur du som arbetar på ett energibolag kan agera på lärdomarna...

Därför är abonnemanget här för att stanna

Varför är abonnemanget så populärt i dag? Vilka skiften i samhället och i konsumenternas sätt att värdesätta, gör denna affärsmodell så kraftfull? Vi fördjupar oss i varför abonnemanget kommer att fortsätta stiga i popularitet och hur ni kan nyttja det....