Case: Bovision - så automatiserade vi hela faktureringsprocessen

Vi träffade Peter Rydås, VD på Bovision för att ta reda på hur de genom en helt digitaliserad faktureringsprocess skapat en bättre kundupplevelse samtidigt som de sparat in stora pengar.

Bovision-image

Berätta vad ni gör på Bovision?

– Vi hjälper människor att hitta sitt drömboende genom Sveriges bredaste portal för bostadsrätter, hyresrätter, nyproduktion och utlandsboende.

Bovision-logo

Vilka utmaningar hade ni som gjorde att ni sökte en ny lösning?

– När jag kom in i det här bolaget blev det tidigt uppenbart att det här var ett område som behövde förbättras. Det var gamla tröga system och det var nästan så att en tekniker behövde hjälpa oss varje gång vi skulle fakturera en kund, så illa var det.

Hur skötte ni faktureringen innan ni började använda Billogram?

– Vi skötte all fakturering helt på egen hand, med mycket manuell hantering med onödigt pappersarbete. Det var en krånglig hantering och de system vi hade skapade snarare mer problem än vad de var till nytta för oss.

Vad var det som gjorde att ni valde Billogram?

– Innan jag tog över Bovision hade jag tidigare genomfört ett projekt där vi digitaliserade och automatiserade faktureringen, då med hjälp av Svea Ekonomi. När jag nu några år senare skulle ge mig in i det här igen, ville jag jobba med de som ligger längst fram i utvecklingen både tekniskt och idémässigt. Det tycker jag att Billogram gör.

För mig var det viktigt att jobba med de som ligger längst fram i utvecklingen, både idé- och teknikmässigt. Därför valde jag Billogram som partner!

Vilka är de största skillnaderna med Svea och Billogram som du ser det?

– Det är många delar som skiljer sig tydligt. Den största skillnaden att vår process nu är helt digital och integrerad med vårt affärssystem. Det viktigaste var att vi tidigt kände att Billograms lösning där en faktura delas direkt på webben är den moderna framtida lösningen och då vill vi vara där.

Fanns det något som oroade dig?

– Det som jag var mest orolig för var att våra kunder inte skulle vara lika noga med sina betalningar då fakturan kom via Billogram istället för Svea. De har varit med länge och inger någon form av respekt hos mottagaren trodde jag, men det har inte varit något problem alls.

Ni har sänkt era kostnader med 25% med vår lösning, kan du berätta mer om det?

– Priset är alltid en viktig faktor och med Billogram har vi gjort stora besparingar i rena pengar, absolut. Men den stora vinningen ligger i att vi nu har en optimerad process för vår verksamhet.

Att få lägre kostnader, enklare hantering och en förbättrad upplevelse för kunden i samma lösning är svårt att inte gilla!

Hur fungerar Billogram ihop med er bokföring?

– Vi anlitar en redovisningsbyrå som tar hand om allt sådant åt oss. Vi låter dem gå in i Billogram och hämta den information och de underlag de behöver för att sköta sitt jobb. De tycker det fungerar utmärkt och jag behöver aldrig tänka på det.

Om du skulle rekommendera Billogram, vad skulle du säga är den största fördelen?

– Tjänsterna på marknaden är ganska lika vid en första anblick, men jag skulle säga att ni leder ligan då ni är mer kvalificerade rent tekniskt. De andra har varit med länge, men de har inte hängt med i utvecklingen.

Slutligen, vad ser du som de största utmaningarna för ett företags ekonomifunktion i framtiden?

– Teknik utan tvekan. Min erfarenhet är att det finns en stor rädsla för ny teknik. Ofta har det investerats i tunga system som man byggt sina rutiner runt, därför blir det jobbigt att söka nya smartare lösningar. Men det här kommer förändras i snabb takt nu tror jag då det ställs andra krav på vad ekonomi och finans ska bidra med i verksamheten.

Stefan Krafft

CMO & Partner på Billogram. Förälskar sig lätt i bra idéer, stora som små. Egna som andras.

Du måste fylla i en giltig e-postadress.

Tack, vi har skickat ett mail till dig!

Fyll i din e-postadress så notifierar vi dig när en ny artikel publiceras

Tack, vi har skickat ett meddelande till dig!

Nästa inlägg

/

Publicerat i Kundupplevelse

Skillnaden mellan enkla betalningar och en bra betalupplevelse

På Billogram vill vi inte enbart göra transaktionen – flytten av pengar från en aktör till en annan – lite enklare. Vår ambition är att göra hela den digitala betalupplevelsen lika värdefull som de affärsrelationer vi har i verkligheten. Varför, och hur...

Alla behöver en upplevelseplattform

Vi möter Arvid Axland grundare till den belönade reklambyrån Pool och författare till boken Jakten på känslan, dels för att ta pulsen på Customer Experience-Sverige, men också för att reda ut vad Arvid menar med påståendet att alla företag borde...

Vad som händer när du outsourcar betaltillfället till ett inkassobolag

För många bolag är betaltillfället den enda kontaktytan mot kunderna. Ändå outsourcas det till inkassobolag, vars affärsmodeller bygger på att saker och ting går fel. Det här sättet att tänka och jobba föddes i en tid där kundupplevelsen inte var...

Varsågoda, energibolag – här är kunden ni måste vinna över i framtiden

Vanliga energibolag är tråkiga och har svårt att engagera – teknikdrivna start-ups är desto mer spännande. Insikter av det slaget plockar vi med oss från vårt möte med Simon Tillas, som vi besökte för att lära oss det energibolag måste lära sig: att vinna över framtidens energikunder....