Om oss

Billogram förenklar faktureringen så att användaren knappt behöver göra någonting själv. Företaget grundades 2011 av entre­prenörerna Cesar och Jonas som hade tröttnat på att alla fakturerings­tjänster främst vände sig till administratören snarare än små­företagaren. Dessutom ville de ha en fakturerings­tjänst som underlättade hela fakturerings­processen från skapandet av fakturan enda fram tills att den var betald och bokförd. Bolaget finansierades senare av affärs­ängeln Peter Sjunnesson (tidigare bl.a VD för Intrum Justitia samt ordförande i Klarna). Sommaren 2012 investerade även riskkapital­bolaget Edastra Venture Capital i Billogram.

2011

Grundades bolaget av Cesar och Jonas.

1,7

Miljarder kronor har hittills hanterats av Billogram.

6000+

Företagare har hittills valt Billograms tjänst.

Internetworlds lista över årets hetaste digitala entreprenörer;
Billogram på plats 5. Läs mer här.

Bakgrund

Fakturering borde vara kul, det är ju trots allt sista steget i försäljningen, då du äntligen ska få betalt för ditt arbete. Som småföretagare vill du fokusera på din verksamhet och göra så lite administration som möjligt, du tycker förmodligen också att det är ganska tråkigt. Detta vill Billogram hjälpa dig med, hela vägen från skapandet av fakturan, påminnelser, betalning och till och med bokföring.

Teamet

Vi är ett team som drivs att göra skillnad, vi vet att vår tjänst är otroligt uppskattad och det motiverar oss. Organisationen är platt och kraven på att man skall kunna ta mycket eget ansvar är stort, men detta innebär också att arbetet är väldigt fritt och att man snabbt får ta egna beslut.

Jobba med oss

FemOrd

FemOrd är ett enkelt och inspirerande format där entreprenörer, nya och erfarna, kämpande och framgångsrika delar med sig av sina bästa tips och råd – på fem ord. Vi är tacksamma över att bl.a Christer Gardell, Efva Attling, Torsten Jansson m.fl har stöttat projektet.

Besök #FemOrd

Kundservice

Tom Hedman

Ansvarig för Kundservice

Tom är spindeln i nätet som ser till att alla kunder är nöjda och glada. Han har sedan tidigare erfarenhet av kundsupportuppdrag inom finans- och tjänstesektorn och kommer senast från Länsföräkringar Bank. På fritiden ägnar Tom sig för politik och sitter i kommunfullmäktige i Solna kommun.

Johanna Liedgren

Kundservice

Johanna är vår senaste kollega i teamet. Hon reser utomlands gärna och ofta till världens alla hörn. Johanna har tidigare jobbat i kundtjänsten på SEB och har en ekonomexamen från Uppsala.

Resten av teamet

Joakim Dal CFO
Daniel Mauno Pettersson CTO
Andreas Högström Technical Lead
Dawid Borowiec Creative Director
Carl Oscar Aaro Systems Architect
Daniel Emilsson QA

Styrelsen

Peter gick in som investerare i Billogram några månader innan lansering. Han har lång erfarenhet från finans- och tjänstesektorn på företagsledande positioner. Bland annat som styrelseordförande för Klarna och vd för Intrum Justitia och Lindorff. Peter sitter idag med i styrelsen för bland andra Dibs.

Peter Sjunnesson - Styrelseordförande

Robert är verksam i riskkapitalbolaget Edastra Venture Capital som investerade i Billogram sommaren 2012. Han har grundat Remium och riskkapitalbolagen Arctic Ventures och Rite Internet Ventures och haft ett flertal väldigt lyckade investeringar såsom bl.a Trade Doubler, Projectplace och Compricer.

Robert Ahldin - Styrelseledamot

Cesar är en av grundarna till Billogram. Han har två startups i bakfickan sedan tidigare. Det första, strax efter studenten, var en nöjessite i hemstaden Uppsala, UtelivUppsala. Några år senare startade han även webbproduktionsbolaget Webbentus som sedan såldes till Marknadsmedia-koncernen.

Cesar Sangchi - VD / Styrelseledamot

Jonas är en av grundarna till Billogram. Sitt första företag startade han under studieåren på Handelshögskolan i Stockholm. Jonas var en av grundarna till spelbolaget Bidster UK som sedan blev en av världens största företag inom sitt segment.

Jonas Suijkerbuijk - Vice-VD / Styrelseledamot