Fler bolag inser värdet av en digital betalprocess

Många digitala omställningar har aktualiserats i samband med pandemin och den mest uppenbara är förstås skiftet från fysiska till digitala möten. I kölvattnet av detta har dock den allmänna förändringsbenägenheten och utvecklingstakten fått vind i seglen. Både bland utmanarbolag som etablerade aktörer inom bredband och telekom.

Detta får sägas vara självupplevt för Billogram, då 2020 innebar en tillströmning av nya kunder som såg över bytet till en digital fakturalösning. Många har genomfört bytet i syfte att effektivisera och automatisera interna processer och samtidigt förbättra upplevelsen för kunderna.

Billogram har under en längre tid bidragit till att driva på denna utveckling, men det är först nu som förändringstakten har lagt i en högre växel. Detta kan delvis relateras till att bytet är ett av få digitaliseringsprojekt som i regel genomförs på 1-3 månader och därmed snabbt levererar resultat som minskade kostnader, ökade intäkter och reducerad churn.

Att dessa resultat prioriteras i dessa tider är inte överraskande, däremot skvallrar tillvägagångssättet - att se potentialen i att byta en föråldrad fakturalösning - om en efterlängtad digital mognad hos leverantörerna. Men också om en mer utbredd tillit till nya digitala tjänsteföretag.

Denna utveckling välkomnas förstås av oss på Billogram, som gläds åt att flertalet nytillkomna kunder valt tjänsten efter rekommendationer från existerande kunder. Detta har i sin tur bidragit till att flera större aktörer också valt att genomföra bytet. Däribland Telge Energi, Kry och en av landets största telekom- och bredbandsaktörer.

Bland kunder som redan digitaliserat fakturahanteringen och upplevt effekterna av ett byte, har man förvånats över att förändringstakten gått relativt långsamt när det kommer till den övriga branschen. Speciellt eftersom bytet i regel blir kostnadsneutralt, leder till besparingar och skapar nya intäktsströmmar.

Även om det återstår att se hur 2021 utvecklar sig gällande kontorsarbete och en återöppning av samhället, så står det redan klart och att digitaliseringstakten kommer fortsätta att accelerera inom bredband- och telekombranschen. Likväl kommer bytet till en mer digital fakturalösning fortsätta vara ett av de mest effektiva projekten att driva igenom, särskilt i de fall där målsättningen är snabba effektiviseringsvinster och ökad kundnöjdhet.

För Billogram väntar en spännande tid där bolaget nu kommer växa vidare på alla fronter och samtidigt välkomna en rad av nya kunder till tjänsten.

Resultat med Billogram

Telenorägda Vimla minskade sina kundtjänstärenden med över 40%


Fyrfasen Energi minskade sina pappersfakturor med 33% under första kvartalet med Billogram


Skånska Energi var igång med Billograms tjänst efter att ha lagt ned 45 projekttimmar internt


Fyrfasen Energi AB konverterade 31% av sin kunder till Autogiro på 4 månader


7H Kraft flyttade även 47% av sina papperskunder till digital faktura på 3 månader och ökade samtidigt antalet autogirokunder med 22%.

För att förstå vilka effekter ni kan förvänta er med en digital plattform för faktura och betalningar, vänligen kontakta: sales@billogram.com