Billogram rekryterar Klarna-profil för att växla upp bolagets tillväxt

Billogram, som erbjuder en plattform för betalningar och customer management, rekryterar Carl Lindberg, tidigare Klarna och senast från den norska tillväxtraketen, Gelato. Lindberg tar positionen som Chief Revenue Officer med uppdrag att leda bolagets tillväxtplaner.

Billogram, som nyligen tagit in 38 miljoner i en nyemission, fortsätter sin offensiv genom nyrekryteringen av Carl Lindberg till rollen som Chief Revenue Officer (CRO). Han har tidigare haft flertalet ledande roller hos Klarna, bl.a. som Commercial Director och Vice President Global Sales. De senaste åren har Carl varit kommersiell chef på norska Gelato med ansvar för expansion och försäljning hos det snabbväxande printbolaget.

“Fler och fler bolag ser resultat av sina CX-satsningar och fortsätter investera, vilket får allt fler att vilja följa efter. Samtidigt har intresset för digitala betallösningar ökat markant, i skärningspunkten mellan dessa två trender finns Billogram. Jag ser hur vi har en tydlig och signifikant påverkan på våra kunders tillväxt och lönsamhet, och detta är en fantastisk grund att stå på för att accelerera även Billograms tillväxt framöver" säger Carl Lindberg.


Carls bakgrund matchar Billograms nuläge perfekt. Han för med sig erfarenheter från snabbväxande bolag, expertis inom digitala betallösningar och gedigen kännedom om de utmaningar stora bolag har kring betalningar och kundnöjdhet. Med Carl ombord satsar Billogram nu på expansion. Så här säger Jonas Suijkerbuijk, Vd på Billogram:

“De senaste åren har handlat om att utveckla vårt erbjudande och produkt till en nivå som överträffar de förväntningar vi möter hos våra kunder. Det har fallit väl ut och vi står väl förberedda för att på allvar förändra hur marknaden för återkommande betalningar kommer se ut framöver.”


Kontaktuppgifter:

Carl Lindberg
CRO, Billogram
Tel: 0768 - 977 065
E-mail: carl@billogram.com

Jonas Suijkerbuijk
CEO, Billogram
E-mail: jonas@billogram.com


Billogram är betallösningen som hjälper företag att förena kundernas krav på enkla betalningar med behovet av ökad kundlojalitet. Bolaget har sedan starten 2011 hjälpt både små och stora företag att transformera den viktigaste delen av deras kundupplevelse: betalningstillfället. I dag hanterar Billogram över 8 miljarder kronor per år, fördelat över 20 000 kunder. Tjänsten kopplas enkelt ihop med de flesta affärssystemen på marknaden via ett API.

Läs mer på billogram.com.

Fyll i din e-postadress så notifierar vi dig när en ny artikel publiceras

Stefan Krafft

CMO & Partner på Billogram. Förälskar sig lätt i bra idéer, stora som små. Egna som andras.

Nästa inlägg

/

Publicerat i Kundupplevelse

CX-tänkare del 3 – Stefan Krafft om betalupplevelsen

Vilken är kundupplevelsens viktigaste interaktion och varför? Detta är en av flera frågor som Billograms CMO här ger sitt svar på....

Vad är bäst - fler eller bättre kundkontaktytor?

Lära dig om kundupplevelse-teorin som hjälper dig prioritera och fokusera på de viktigaste interaktionerna med dina kunder....

Del 2: Kampen om 20-talets energikunder

Under 20-talet kommer vi se nya behov och beteenden från energikunderna som kommer ställa helt nya krav på energibolagen....

Del 1: Kampen om 20-talets energikunder

Under 20-talet kommer vi se nya behov och beteenden från energikunderna som kommer ställa helt nya krav på energibolagen. I den här artikeln går vi igenom hur kunderna kan komma att utvecklas från passiva konsumenter till aktiva producenter och nätverksbyggare...