Billogram rekryterar Klarna-profil för att växla upp bolagets tillväxt

Billogram, som erbjuder en plattform för betalningar och customer management, rekryterar Carl Lindberg, tidigare Klarna och senast från den norska tillväxtraketen, Gelato. Lindberg tar positionen som Chief Revenue Officer med uppdrag att leda bolagets tillväxtplaner.

Billogram, som nyligen tagit in 38 miljoner i en nyemission, fortsätter sin offensiv genom nyrekryteringen av Carl Lindberg till rollen som Chief Revenue Officer (CRO). Han har tidigare haft flertalet ledande roller hos Klarna, bl.a. som Commercial Director och Vice President Global Sales. De senaste åren har Carl varit kommersiell chef på norska Gelato med ansvar för expansion och försäljning hos det snabbväxande printbolaget.

“Fler och fler bolag ser resultat av sina CX-satsningar och fortsätter investera, vilket får allt fler att vilja följa efter. Samtidigt har intresset för digitala betallösningar ökat markant, i skärningspunkten mellan dessa två trender finns Billogram. Jag ser hur vi har en tydlig och signifikant påverkan på våra kunders tillväxt och lönsamhet, och detta är en fantastisk grund att stå på för att accelerera även Billograms tillväxt framöver" säger Carl Lindberg.


Carls bakgrund matchar Billograms nuläge perfekt. Han för med sig erfarenheter från snabbväxande bolag, expertis inom digitala betallösningar och gedigen kännedom om de utmaningar stora bolag har kring betalningar och kundnöjdhet. Med Carl ombord satsar Billogram nu på expansion. Så här säger Jonas Suijkerbuijk, Vd på Billogram:

“De senaste åren har handlat om att utveckla vårt erbjudande och produkt till en nivå som överträffar de förväntningar vi möter hos våra kunder. Det har fallit väl ut och vi står väl förberedda för att på allvar förändra hur marknaden för återkommande betalningar kommer se ut framöver.”


Billogram är betallösningen som hjälper företag att förena kundernas krav på enkla betalningar med behovet av ökad kundlojalitet. Bolaget har sedan starten 2011 hjälpt både små och stora företag att transformera den viktigaste delen av deras kundupplevelse: betalningstillfället. I dag hanterar Billogram över 8 miljarder kronor per år, fördelat över 20 000 kunder. Tjänsten kopplas enkelt ihop med de flesta affärssystemen på marknaden via ett API.

Läs mer på billogram.com.


Kontaktuppgifter

CRO, Carl Lindberg
Tel: 0768 - 977 065
E-mail: carl@billogram.com

CEO, Jonas Suijkerbuijk
E-mail: jonas@billogram.com

Fyll i din e-postadress så notifierar vi dig när en ny artikel publiceras

Stefan Krafft

CMO & Partner på Billogram. Förälskar sig lätt i bra idéer, stora som små. Egna som andras.

Nästa inlägg

/

Publicerat i Kundupplevelse

En introduktion till en bättre betalupplevelse

Betalupplevelsen är en hörnsten och en hävstång i kundupplevelsen. Små förändringar här ger stora effekter genom hela kundupplevelsen. Här har vi i kortform samlat det viktigaste du som har en abonnemangsbaserad affärsmodell behöver veta och tänka om denna kundupplevelsens nav....

Abonnemangs-boomen förändrar kundernas förväntningar

När allt mer går att teckna abonnemang för, skiftar kundernas förväntningar på abonnemanget som konsumtionsmodell. Även om du inte säljer matkassar eller rakblad på abonnemang, påverkas din affär av kundernas skiftande beteende.Vi lever i abonnemangens tidsålder. En ny våg...

CX-tänkare del 1 – Anna Stolt om kundupplevelsen & betalningens roll

Det här är del 1 av Billograms intervjuserie där vi pratar med några av landets mest erfarna kundupplevelse-tänkare. Hur tänker och jobbar de bästa med kundcentrerad förändring i dag? Hur ser de på betalningens roll i kundupplevelsen?När svenska apoteksmonopolet...

De 4 fällorna som grusar flest CX-satsningar - del 2/2

Varför är det så svårt att lyckas med sina customer experience-satsningar? Varför uteblir resultaten ni väntar er? Vi har pratat med experterna, vänt ut och in på rapporter – och hittat de 4 fällor som grusar flest satsningar. (Del 2/2)...