7H Kraft tar nytt krafttag för att digitalisera sin kundkontakt med Billogram

Sjuhärads 7H Kraft ställer sig i raden av lokala energibolag som inleder ett samarbete med Billogram för att skapa en bättre digital betalupplevelse för sina kunder och öka effektiviteten i sin kundhantering.

7H Kraft är bygdens batteri och existerar för att ladda Sjuhärad med ny, lokal och miljövänlig energi. Bolaget har under det senaste året arbetat aktivt med att digitalisera sin verksamhet och som en del i det arbetet har man nu valt att gå över till Billograms plattform för digitala fakturor och betalningar. Så här motiveras bytet av Nathalie Lindgren, Director of Sales & Marketing:

–  Vi har i år arbetat aktivt med att digitalisera vårt kundmöte och med Billogram ges vi möjlighet att kommunicera med våra kunder där vi naturligt har deras uppmärksamhet - vid betalningen. Vi har sedan tidigare haft bra insyn i tjänsten via vårt systerbolag Billinge Energi. Därmed har vi tagit del av positiva resultat både när det kommer till effektiviseringar och förbättringar av kundupplevelsen, så detta ser vi verkligen fram emot.    

Foto: 7H Kraft

I samband med övergången kommer 7H Kraft att göra en rejäl ansats för att upplysa om fördelarna med interaktiv faktura och samtidigt uppmana kundgruppen att byta bort sin pappersfaktura. Till sin hjälp har man tagit fram en kommunikationskampanj och därtill finns en rad digitaliseringsverktyg som ingår i Billograms erbjudande. Carl Lindberg, CRO på Billogram, berättar:

– Vi välkomnar 7H Kraft till vår kundskara och det är förstås fantastiskt roligt att ännu en kund kommer till oss via rekommendationer. I detta fall ska det bli extra spännande att följa vilken digitaliseringsgrad vi tillsammans kan uppnå i samband med övergången.


För mer information om samarbetet mellan 7H Kraft och Billogram, kontakta:

Nathalie Lindgren
Director of Sales & Marketing, 7H Kraft
nathalie.lindgren@7hkraft.se

Carl Lindberg
Chief Revenue Officer, Billogram
press@billogram.com


Billogram har sedan starten 2011 förnyat en föråldrad faktureringsprocess genom att erbjuda en intelligent digital plattform för faktura och betalningar. Genom interaktivitet och automation effektiviserar vi kundhanteringen för företag med återkommande betalningar och förbättrar kundupplevelsen för deras kunder. Resultatet blir en betalning som alla tjänar på. Läs mer på billogram.com och ladda ner presskit här.


7H Kraft levererar energi till privatpersoner, företag och organisationer. Merparten handlas via nordiska elbörsen, men man har också avtal med lokala producenter av energi från sol, vind, vatten och biogas. Därtill erbjuds kunderna också 100% förnybar el i form av vattenkraft. Huvuddelen av kunderna finns i Sjuhärad, där 7H Kraft agerar som hela bygdens batteri. Läs mer på 7hkraft.se.

Fyll i din e-postadress så notifierar vi dig när en ny artikel publiceras

Martin Svane

Kommunikatör med förkärlek för fängslande ordföljder och idéer som får honom att önska att han kommit på dem själv. Några kommer han på själv och får sen äran att dela med sig av här.

Nästa inlägg

/

Publicerat i Kundupplevelse

How to Outsource with the Benefits of Insourcing

For a long time, there has been a general trend of outsourcing production to reap the benefits of cheaper labor and lower material costs. Although mostly established among industrial companies, the trend has spread to other industries, such as, telecom,...

Vald, omvald och invald – konsten att skapa lojala kunder

Kunder väljer eller väljer bort dig varje gång ni möts. En måhända obehaglig tanke då alla möten kanske inte riktigt uppfyller de löften som gavs vid er första kontakt. Varje gång ni möter er kund ska därför ses som ett...

En introduktion till en bättre medlemsupplevelse

På samma sätt som företag pratar om vikten av kundupplevelsen är det för er som fackförbund ytterst viktigt med medlemmarnas upplevelse för att attrahera och behålla dem. Betalupplevelsen är en hörnsten och en hävstång i medlemsupplevelsen, och små förändringar här...

How design improves the payment experience

We recently redesigned our web invoice to make it better than ever. It’s now easier to understand, navigate, and most importantly, pay. In this interview with Billogram’s design researcher Koert Jobse, we learn about how our invoice was...