Telge Energi samarbetar med Billogram för effektiv betal- och kundhantering

Efter att andra branschutmanare som Hallon och Kry under året anslutit sig till tjänsten, väljer nu också Telge Energi Billogram som ny betalpartner. Att välja Billograms molnbaserade betal- och fakturalösning är en del i företagets kontinuerliga hållbarhetsarbete. Valet syftar även till att förbättra kundupplevelsen och effektivisera de interna processerna.

Carl Lindberg, kommersiellt ansvarig på Billogram berättar:

– Att vi får möjlighet att arbeta med Telge Energi får ses som bevis på att vår lösning för effektivare kundhantering och en bättre betalupplevelse har en stark attraktionskraft hos företag som leder utvecklingen inom sin bransch. Vi är väldigt stolta över samarbetet och ser fram emot att tillsammans utveckla en helt ny standard för klimatsmarta betalningar inom energisektorn.

För Telge Energi som prioriterar kundupplevelsen högt samtidigt som de arbetar målmedvetet med att sänka sin cost-to-serve, var det bland annat kombinationen av kostnadseffektiviseringar och digitalisering som fällde avgörandet i valet av Billogram. Att minska antalet pappersfakturor och posttransporter spelade självklart in som en del i hållbarhets- och digitaliseringsarbetet.

Så här förklaras valet av Johannes Boson, Telge Energis vd:

– Jag är imponerad av Billograms innovationsförmåga och djupa förståelse för vår affär. Genom deras lösning kan vi öka digitaliseringen av vår kundvård samtidigt som vi förbättrar kundupplevelsen, och det har hög prioritet för oss. Det är också självklart att vi som enbart säljer el från förnybara källor även arbetar för att minska vår resursanvändning och klimatavtryck i övrigt. Här ser vi stora möjligheter med Billograms interaktiva faktura.

För mer information om Billograms partnerskap med Telge Energi, kontakta nedanstående personer:

Johline LindholmPress & PR Manager, Telge Energijohline.lindholm@telgeenergi.se

Martin SvaneMarketing Communications Manager, Billogrampress@billogram.com

**Telge Energi ** är elbolaget som alltid utmanat branschen. Först sänkte vi priserna, sen kämpade vi mot kolkraften. Nu står vi inför vår viktigaste utmaning någonsin – att göra Sverige till förebilden inom hållbarhet. Därför säljer vi hållbar el märkt med Bra Miljöval, kämpar för hållbar vattenkraft och satsar på svensk solkraft. Därför tjatar vi på politiker, utmanar vår bransch till förändring, klimatstrejkar och stöttar ungas kamp för klimatet. Bland annat.

**Billogram ** har sedan starten 2011 förnyat en föråldrad faktureringsprocess genom att erbjuda en intelligent digital plattform för faktura och betalningar. Genom interaktivitet och automation effektiviserar vi kundhanteringen för företag med återkommande betalningar och förbättrar kundupplevelsen för deras kunder. Resultatet blir en betalning som alla tjänar på.