Case: Mobilutmanaren Telness väljer framtidens fakturaformat

Under slutet av 2017 lanserades Telness, med ambitionen att fylla det gap som finns mellan företag och entreprenörers förväntningar, och de alternativ som står till buds. I en tid där kundrelationen blir allt viktigare och där telekombolagen kämpar för att hinna med att möta kundens förväntningar, tar Telness täten gällande både enkelhet och modernitet. Vi har pratat med Martina Klingvall, vd och grundare av Telness.

Telness_Profiles_Martina

Berätta lite om företaget! – Telness är en enklare mobiloperatör för företagare och entreprenörer. Vi drivs av att förenkla komplexitet och för oss betyder det att tänka nytt och att göra saker annorlunda. Vi utmanar de traditionella operatörerna med en kundfokuserad, digital och enkel företagslösning.

Telness-logotyp-1

"Vi kände att vårt varumärke och kundupplevelse även kunde speglas i faktureringstjänsten”

Vilka alternativ tittade ni på för fakturering? – Vi tittade på många olika alternativ och då även hos de större traditionella aktörerna. För oss som tech-startup var det däremot viktigt med en digital lösning som kändes modern, och där vi kände att vårt varumärke och kundupplevelse även kunde speglas i faktureringstjänsten.

Varför valde ni Billogram? – Billogram är precis som Telness en digital utmanare i en traditionell bransch, där det finns många fördelar med att ha en modern lösning och snabb organisation. Att fakturan är digital och anpassningsbar efter våra behov, samt att kunden även kunde välja de mer traditionella leveranssätten (såsom PDF eller pappersfaktura) var avgörande för valet. Vi valde det alternativ som vi trodde skulle vara bäst både för oss och vår kund!

Hur gick implementationen? – Implementationen gick superbra! Det var precis som man förväntade sig när man arbetar med en tech-startup. Snygga, moderna och dokumenterade API:er som gjorde att vi kunde integrera på nolltid.

Hur har det fungerat hittills att använda Billogram? – Vi är supernöjda. Verktyget är användarvänligt, enkelt och har de funktioner man behöver. Det gör också att vi kan få en seriös, men modern kontaktpunkt utåt mot våra kunder. Nu ser vi fram emot att experimentera med webbfakturans olika möjligheter att kommunicera med våra kunder.

Telness_Samlingsfaktura_05a

Vad har ni för förväntningar och ambitioner för framtiden? – Med Telness så är våra ambitioner att bli det självklara valet för företagstelefoni hos vår målgrupp, företagare och entreprenörer. Vi vill skapa en ”ny bild” av vad en mobiloperatör är, där vi vill ses som ett innovativt och ärligt företag som värnar om kunderna.

Med din erfarenhet av telekombranschen, vad har du för kommentarer på årets SKI-mätning av kundnöjdhet? – Det känns tråkigt att telekombranschen fortfarande har så pass hög missnöjdhet bland kunderna. Men kan samtidigt ha förståelse för siffrorna då telefoni fortfarande är någonting komplext och inte alltid kundvänligt idag. Kul däremot att de digitala uppstickarna på konsumentsidan stack ut positivt och visar på att man även vill och kan handla sin telefoni online på ett bra sätt, samt att det finns fördelar med att ha börjat från början och byggt en digital lösning. Nästa år kommer det även finnas ett digitalt och modernt alternativ för företagen att jämföra med!

Vi har tagit fram en rapport tillsammans med Novus, där det framgår att runt 75% av kunderna har fakturan som enda kontaktpunkt med sin leverantör. Vad är dina tankar om det? – Jag tror att många företag och tjänster ska bara fungera och att du som kund inte lägga tid på att ha kontakt eller dialog med en leverantör om du inte behöver. Det betyder ju i sin tur att fakturorna blir de enda naturliga kontaktpunkterna kvar. Det blir såklart då även otroligt viktigt att man tar vara på den kontakten och att den levererar den upplevelse och det varumärket som man eftersträvar. Jag skulle bli förvånad om vi inte inom en snar framtid ser fler telekombolag följa vår väg.

Telness_Team

Vi på Billogram ser, precis som Telness, fram emot att ta arbetet med att sätta kunden i fokus vidare under 2018. Kunderna ställer allt hårdare krav på sina teleoperatörer, vilket vi skrivit om i ett tidigare inlägg, och vi är övertygade om att den som på riktigt kan lyssna till och tillgodose dessa behov kommer gå segrande ur striden.

Under tiden jobbar vi dag ut och dag in med att underlätta för bland annat telekom- och energibolag att värna om relationen till sina kunder. Hör av dig om du vill veta mer!

salj@billogram.com